Zyclara ved aktinisk keratose - for helsepersonell
Zyclara

Aktinisk keratose – en folkesykdom som er viktig å behandle

Prevalensen av aktinisk keratose er høy i Norge. Det er ikke mulig å forutsi hvilke lesjoner som kan utvikle seg til plateepitelkreft (SCC). Der det er mange klinisk synlige lesjoner skjuler det seg også subkliniske lesjoner og derfor er det viktig å behandle hele området som er skadet av solen. 

Behandling av aktinisk keratose med Zyclara® (imiquimod 3,75%)

Zyclara er en topikal imiquimod krem på 3,75 % som stimulerer kroppens eget immunforsvar til å kvitte seg med de skadede cellene som utvikles til aktinisk keratose. 

Enkel behandling

Zyclara tilbyr muligheten til å styre graden av hudreaksjoner, noe som gir god toleranse og et utmerket behandlingsresultat. Med Zyclara kan man behandle et solskadet område på opptil 200 cm², feltbehandling av solskader.1,2

Tilheling

Zyclara helbreder kliniske og subkliniske lesjoner med få tilbakefall, noe som minsker risikoen for at pasienten må komme tilbake for gjentatt behandling.1-3 


Referanser: 1Produktresumé Zyclara®, 2012 2Swanson N, et al. J Am Acad Dermatol 2010;62:582-90. 3Hanke CW et al, J Drugs Dermatol. 2011;10(2):165-70.

Ny artikkel om behandling av aktinisk keratose med Zyclara (imiquimod 3.75%)

I denne artikkelen, publisert i JEADV i juli 2014, konkluderes det med at Zyclara (Imiquimod 3.75 %) kan behandle både kliniske og subkliniske AK-lesjoner i et stort solskadet hudområde, noe som kan gi god langtidseffekt.

Last ned som pdf

Mylan Logo

Du forlater nå hudguide.no

Ved å klikke på "fortsett" nedenfor, forlater du dette nettstedet og vil komme til et annet nettsted der det kan være en tredjepart som er ansvarlig for innholdet.
Sist oppdatert den:  01.12.2020