Zyclara ved aktinisk keratose - for helsepersonell
Zyclara

Aktinisk keratose – en folkesykdom som er viktig å behandle

Prevalensen av aktinisk keratose er høy i Norge. Det er ikke mulig å forutsi hvilke lesjoner som kan utvikle seg til plateepitelkreft (SCC). Der det er mange klinisk synlige lesjoner skjuler det seg også subkliniske lesjoner og derfor er det viktig å behandle hele området som er skadet av solen. 

Behandling av aktinisk keratose med Zyclara® (imiquimod 3,75%)

Zyclara er en topikal imiquimod krem på 3,75 % som stimulerer kroppens eget immunforsvar til å kvitte seg med de skadede cellene som utvikles til aktinisk keratose. 

Enkel behandling

Zyclara tilbyr muligheten til å styre graden av hudreaksjoner, noe som gir god toleranse og et utmerket behandlingsresultat. Med Zyclara kan man behandle et solskadet område på opptil 200 cm², feltbehandling av solskader.1,2

Tilheling

Zyclara helbreder kliniske og subkliniske lesjoner med få tilbakefall, noe som minsker risikoen for at pasienten må komme tilbake for gjentatt behandling.1-3 


Referanser: 1Produktresumé Zyclara®, 2012 2Swanson N, et al. J Am Acad Dermatol 2010;62:582-90. 3Hanke CW et al, J Drugs Dermatol. 2011;10(2):165-70.

Ny artikkel om behandling av aktinisk keratose med Zyclara (imiquimod 3.75%)

I denne artikkelen, publisert i JEADV i juli 2014, konkluderes det med at Zyclara (Imiquimod 3.75 %) kan behandle både kliniske og subkliniske AK-lesjoner i et stort solskadet hudområde, noe som kan gi god langtidseffekt.

Last ned som pdf

Du forlater nå hudguide.no

Du forlater nå den norske Viatris siden for et annet Viatris-tilknyttet nettsted eller tredjepartsnettsted som er ansvarlig for innholdet, inkludert overholdelse av retningslinjene som gjelder i visse områder. Koblinger til Viatris tilknyttede nettsteder og tredjeparts nettsteder tilbys som en ressurs for våre besøkende og kan ikke styres av de samme forskriftskrav som gjelder for dette nettstedet. Tilknyttede tredjeparts nettsteder er underlagt deres egne vilkår og kunnskaper og praksis om databeskyttelse. Hvis dette tredjeparts nettsted er underlagt andre lands lover, kan forskriftskrav, krav til databeskyttelse eller medisinsk praksis avvike mellom land, og informasjonen som er gitt der, er kanskje ikke egnet for bruk i ditt land.
Sist oppdatert den:  01.08.2022