Aldara ved kondylom - God effekt
God effekt

God effekt

I en studie ble Aldaras effekt på kondylomer undersøkt. 6 måneder etter avsluttet behandling ble pasientene fulgt opp. 

191 pasienter med kondylomer ble behandlet med Aldara. Dosering var Aldara 3 ganger per uke til kondylomene ble borte eller i maksimalt 16 uker. Pasienter som ble helt bra ble undersøkt med hensyn til mulig residiv etter 3 og 6 måneder.

Tilheling av kondylomer ved Aldara behandling

Resultatet i studien viser at Aldara er en effektiv behandling av kondylomer. Pasienter som hadde full effekt hadde lite residiv. De lokale hudreaksjoner var ofte milde eller moderate.

Effektiviteten av Aldara har ingen sammenheng til verken alder, røyking/ikke-røyking, varighet av kondylomepisoden eller størrelsen på området med kondylomer.

Hos en del personer forsvinner kondylomene allerede etter 4 uker, og halvparten av de kvinner som blir bra med Aldara blir bra i løpet av 8 uker. Tilsvarende tall for menn er 12 uker. En av årsakene til at behandlingen kan ta noe lengere tid hos menn er at mannens hud ofte er litt tykkere.

Referanse: Vexiau D et al. Ann Dermatol Venereol 2005; 132: 845-51. Edwards L et al. Arch Dermatol. 1998; 134: 25-30. Garland SM et al. Int J STD AIDS 2001; 12: 722-9.

Mylan Logo

Du forlater nå hudguide.no

Ved å klikke på "fortsett" nedenfor, forlater du dette nettstedet og vil komme til et annet nettsted der det kan være en tredjepart som er ansvarlig for innholdet.
Sist oppdatert den:  01.12.2020