Test dine solvaner | Hudguide
Soltesten

Hvordan soler du deg? – Test dine solvaner!

Sol i riktige mengder er bra for oss som bor i Norden. UV-strålene gjør at kroppen danner D-vitamin som er nyttig for kroppen6. Men vi må også være forsiktige.

Soltest

Soleksponering over lang tid med hyppig solbrenthet, øker risikoen for solskader senere i livet4

Ved å svare på spørsmålene i denne testen kan du få svar på om du har et sunt forhold til soling, om du bør endre dine solvaner eller om du kanskje er i risikogruppen og bør rådføre deg med en lege for å forebygge solskader.


Referanser

1: Store medisinske leksikon- Medisin-Fordøyelsessystemet-Ernæring-vitaminer, skrevet av: Birger Svihus, sist oppdatert: 21. februar 2019

2: Kreftforeningen.no, Hudkreft, Oppdatert 08. april.2019

Informasjonen som gis på våre nettsider er av generell karakter og ka

Du forlater nå hudguide.no

Du forlater nå den norske Viatris siden for et annet Viatris-tilknyttet nettsted eller tredjepartsnettsted som er ansvarlig for innholdet, inkludert overholdelse av retningslinjene som gjelder i visse områder. Koblinger til Viatris tilknyttede nettsteder og tredjeparts nettsteder tilbys som en ressurs for våre besøkende og kan ikke styres av de samme forskriftskrav som gjelder for dette nettstedet. Tilknyttede tredjeparts nettsteder er underlagt deres egne vilkår og kunnskaper og praksis om databeskyttelse. Hvis dette tredjeparts nettsted er underlagt andre lands lover, kan forskriftskrav, krav til databeskyttelse eller medisinsk praksis avvike mellom land, og informasjonen som er gitt der, er kanskje ikke egnet for bruk i ditt land.
Sist oppdatert den:  01.08.2022