Antix - Hudguiden.no

Antix

Antix mot munnsår

Antix (acliklovir 5%) er et reseptfritt legemiddel for å behandle munnsår (herpes labialis). Legemiddelet kommer i form av en krem.

Munnsår forårsaket av herpes simplex er et svært vanlig problem. Det blir anslått att ca. 80% av den voksne befolkningen er smittet og at ca. 25% får munnsår to eller flere ganger i året.
De som plages med dette opplever ofte et munnsår som både smertefullt og plagsomt. Munnsår kan trigges av for eksempel forkjølelse, sollys, solarium, stress, menstruasjon, graviditet, lokal irritasjon, f.eks. etter barbering eller tannlegebesøk. Rask behandling er viktig, men det er flere ting du selv kan gjøre for å unngå munnsår.

Slik bruker du Antix mot munnsår!

Antix alltid tilgjengelig! Ha det i vesken, hjemme, på jobb osv.

Begynn behandling med en gang! Så fort det oppstår tegn på at infeksjonen er i ferd med å bryte ut, bør du begynne behandlingen. Dette er «tingelingfasen» som du gjerne merker ved at det prikker, svir og klør på området som er angrepet.

Påfør Antix på det angrepne området hver 4. time! Behandlingen bør vanligvis pågå i opptil fem dager.

Bruk gjerne en bomullspinne ved påføring. Husk også å vaske hendene før og etter behandlingen.

Les mer på Antix.no

KREM 5%: 1 g inneh.: Aciklovir 50 mg, stearoylmakrogolglyserider, dimetikon, cetylalkohol, lett flytende parafin, hvit vaselin, propylenglykol, renset vann.

Mylan Logo

Du forlater nå hudguide.no

Ved å klikke på "fortsett" nedenfor, forlater du dette nettstedet og vil komme til et annet nettsted der det kan være en tredjepart som er ansvarlig for innholdet.
Sist oppdatert den:  01.08.2022