Antix - Hudguiden.no

Antix

Antix mot munnsår

Antix (acliklovir 5%) er et reseptfritt legemiddel for å behandle munnsår (herpes labialis). Legemiddelet kommer i form av en krem.

Munnsår forårsaket av herpes simplex er et svært vanlig problem. Det blir anslått att ca. 80% av den voksne befolkningen er smittet og at ca. 25% får munnsår to eller flere ganger i året.
De som plages med dette opplever ofte et munnsår som både smertefullt og plagsomt. Munnsår kan trigges av for eksempel forkjølelse, sollys, solarium, stress, menstruasjon, graviditet, lokal irritasjon, f.eks. etter barbering eller tannlegebesøk. Rask behandling er viktig, men det er flere ting du selv kan gjøre for å unngå munnsår.

Slik bruker du Antix mot munnsår!

Antix alltid tilgjengelig! Ha det i vesken, hjemme, på jobb osv.

Begynn behandling med en gang! Så fort det oppstår tegn på at infeksjonen er i ferd med å bryte ut, bør du begynne behandlingen. Dette er «tingelingfasen» som du gjerne merker ved at det prikker, svir og klør på området som er angrepet.

Påfør Antix på det angrepne området hver 4. time! Behandlingen bør vanligvis pågå i opptil fem dager.

Bruk gjerne en bomullspinne ved påføring. Husk også å vaske hendene før og etter behandlingen.

Les mer på Antix.no

KREM 5%: 1 g inneh.: Aciklovir 50 mg, stearoylmakrogolglyserider, dimetikon, cetylalkohol, lett flytende parafin, hvit vaselin, propylenglykol, renset vann.

Du forlater nå hudguide.no

Du forlater nå den norske Viatris siden for et annet Viatris-tilknyttet nettsted eller tredjepartsnettsted som er ansvarlig for innholdet, inkludert overholdelse av retningslinjene som gjelder i visse områder. Koblinger til Viatris tilknyttede nettsteder og tredjeparts nettsteder tilbys som en ressurs for våre besøkende og kan ikke styres av de samme forskriftskrav som gjelder for dette nettstedet. Tilknyttede tredjeparts nettsteder er underlagt deres egne vilkår og kunnskaper og praksis om databeskyttelse. Hvis dette tredjeparts nettsted er underlagt andre lands lover, kan forskriftskrav, krav til databeskyttelse eller medisinsk praksis avvike mellom land, og informasjonen som er gitt der, er kanskje ikke egnet for bruk i ditt land.
Sist oppdatert den:  01.08.2022