Elidel - rask og varig lindring av kløe ved atopisk eksem
Elidel

Elidel – rask og god kløelindring ved atopisk eksem

Elidel, produktförpackning
Eksem er den vanligste hudsykdommen i den vestlige verden, hvert femte barn rammes av atopisk eksem. Eksemet påvirker livskvaliteten i stor grad da barnet klorer og klør på huden. Mange barn får søvnvansker, noe som fører til at de ofte er trøtte og ikke orker å være fokusert på skolen og ved andre aktiviteter. Atopisk eksem fører til at huden blir tørr, som igjen fører til at hudens barrierefunksjon ikke fungerer som den skal. Antigen kan lettere trenge inn i huden, noe som induserer den inflammatoriske prosessen.

Elidel® 

  • er en effektiv behandling av eksem på sensitiv hud
  • gir rask og varig lindring av kløe (1)
  • kan brukes både i den akutte fasen og som langtidsbehandling (2)

Elidel er en steroidfri krem til behandling av atopisk eksem som gir en rask og varig lindring mot kløe og som bevarer hudens beskyttelse mot inflammasjoner.

Elidel fungerer gjennom selektivt å hemme calcineurin som behøves for aktivering av T-celler. Gjennom inhibering hemmes frisettingen av cytokiner og antistoffproduksjon, og på den måten hemmes inflammasjonen.

Elidel kan brukes ved akutt behandling for å hemme oppblussingen av eksem eller som langtidsbehandling for å forebygge oppblussing av eksem.

Elidel er tilpasset barn og sensitiv hud ettersom Elidel bevarer hudens beskyttelse mot inflammasjoner.

Elidel skal smøres to ganger om dagen og fuktighetskrem kan brukes umiddelbart etter påføringen av Elidel. 


1. Allergy 2006;61:375-381.
2. SPC

Du forlater nå hudguide.no

Du forlater nå den norske Viatris siden for et annet Viatris-tilknyttet nettsted eller tredjepartsnettsted som er ansvarlig for innholdet, inkludert overholdelse av retningslinjene som gjelder i visse områder. Koblinger til Viatris tilknyttede nettsteder og tredjeparts nettsteder tilbys som en ressurs for våre besøkende og kan ikke styres av de samme forskriftskrav som gjelder for dette nettstedet. Tilknyttede tredjeparts nettsteder er underlagt deres egne vilkår og kunnskaper og praksis om databeskyttelse. Hvis dette tredjeparts nettsted er underlagt andre lands lover, kan forskriftskrav, krav til databeskyttelse eller medisinsk praksis avvike mellom land, og informasjonen som er gitt der, er kanskje ikke egnet for bruk i ditt land.
Sist oppdatert den:  01.08.2022