Aldara ved basalcellekreft - behandling
Behandling

Behandling

Aldara skal smøres på huden på og rundt basaliomet hver kveld i fem påfølgende dager hver uke i seks uker. Eksempelvis kan Aldara krem påføres på huden mandag til fredag, og ikke lørdag og søndag. Bedømming av effekten skal gjøres ca 12 uker etter avsluttet behandling.

En pakke med Aldara inneholder 12 doseposer. Hver pose inneholder 12,5 mg imiquimod i 250 mg krem (5%)

1. Før sengetid vaskes hendene og behandlingsområdet med mild såpe og vann. Tørk godt. Åpne en dosepose og klem ut en passe mengde Aldara krem.
2. Masser forsiktig inn kremen på og ca 1 cm rundt området som er angrepet til kremen er forsvunnet.
3.   Vask deretter hendene med såpe og vann.
4.   La kremen virke over natten i ca 8 timer. Ikke dusj eller bad i løpet av denne tiden. 
5.   På morgenen etter vaskes behandlingsområdet med mild såpe og vann.

Det behandlede området skal ikke dekkes med bandasje eller liknende. Pasienten skal ikke bruke sol-lamper eller solarium under behandling med Aldara, dessuten bør sollys unngås.

Du forlater nå hudguide.no

Du forlater nå den norske Viatris siden for et annet Viatris-tilknyttet nettsted eller tredjepartsnettsted som er ansvarlig for innholdet, inkludert overholdelse av retningslinjene som gjelder i visse områder. Koblinger til Viatris tilknyttede nettsteder og tredjeparts nettsteder tilbys som en ressurs for våre besøkende og kan ikke styres av de samme forskriftskrav som gjelder for dette nettstedet. Tilknyttede tredjeparts nettsteder er underlagt deres egne vilkår og kunnskaper og praksis om databeskyttelse. Hvis dette tredjeparts nettsted er underlagt andre lands lover, kan forskriftskrav, krav til databeskyttelse eller medisinsk praksis avvike mellom land, og informasjonen som er gitt der, er kanskje ikke egnet for bruk i ditt land.
Sist oppdatert den:  01.08.2022