AllmennhetHelsepersonell
Neglsopp

Neglesopp

Negleproblem er veldig vanlig og ca halvparten av befolkningen har hatt problemer med neglene de siste to årene. Det vanligste formen for negleproblem er neglesopp, men stygge og misfargede negler kan også være tegn på psoriasis, tørre negler eller ytre skader. En tørr negl brekker og fliser seg og har ofte en gulaktig farge. Negler kan også være harde og tykke, og gjøre det vanskelig å pleie neglene.

Hva er neglesopp?

Neglesopp er et vanlig problem som øker med stigende alder. Sykdommen er smittsom og starter i en negl og spres til de andre. Ofte er det neglene på føttene som rammes, men sopp på fingrene er også vanlig. Diagnosen stilles av en lege etter dyrkning, og mange har neglesopp uten å vite om det. Neglesopp trives best i varme, fuktige miljø. Svømmehaller, offentlige dusjer og påkledningsrom er typiske steder der det er risiko for smitte. Varme og tette sko gjør at soppen trives. Neglesopp er derfor veldig vanlig blant idrettsfolk, der så mange som åtte av ti er rammet. 

Symptomer

Soppen vokser langsomt og har få symptom i starten. Neglesopp kjennetegnes ved at neglens hornlag løsner og blir sprøtt. Etter hvert blir neglen misfarget, tykk, fliser eller skiver seg. Den infiserte neglen kan falle av dersom den ikke behandles. Neglesopp kan i visse tilfeller være smittsom. 

Hva er neglepsoriasis?

Psoriasis kan oppstå på flere deler av kroppen. Ca 80% av alle med psoriasis har også negleproblemer (neglepsoriasis). De vanligste negleforandringene er misfarginger og små hull/groper i neglen. Neglene kan også bli tykke og løsne fra neglebåndet. Av og til kan det være vanskelig å skille om forandringene skyldes psoriasis eller f.eks. neglesopp. 

Behandling 

Nalox er en behandling (på neglen) av skadede og misfargede negler på grunn av neglesopp, psoriasis eller ytre skade. 

Mot Neglsopp

Sliter du med neglesopp?

Nalox er en effektiv behandling mot neglesopp. Nalox stopper neglesopp, reduserer misfarging og styrker neglen. Nalox er lett å bruke, hurtig å påføre og gir en visuell forbedring innen 2 uker.

Les mer om Nalox